Pelletkachel kopen Casteren

Vergelijk installateurs pelletketels Casteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Casteren kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina ontdek je praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 5529

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei variabelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Casteren zeer interessant. Denk aan de Peralba C/C1 van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bladelverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Casteren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Casteren waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Casteren

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in casteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Casteren. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Casteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Casteren?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €500 en €1300. Je kunt denken aan:

 • QUADRA6 (Kalor), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14.0 (Fontana SRL), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Viviana Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Casteren. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5529.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!