Pelletkachel kopen Limmen

Vergelijk installateurs pelletketels Limmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Limmen kopen biedt jou de kans om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze website vind je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1906

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Limmen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Marianne 6 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Castricumverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €161,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Limmen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Limmen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Limmen

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke installatie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in limmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een professionele installateur in Limmen. Vraag naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Limmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Limmen?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €800 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL KRISS 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Limmen. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1906.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!