Pelletkachel kopen Capelle aan den IJssel

Vergelijk installateurs pelletketels Capelle aan den IJssel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Capelle aan den IJssel kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina lees je waardevolle info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 2901

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3790 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Capelle aan den IJssel zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Iside Idro van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Capelle aan den IJsselgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €114,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Capelle aan den IJssel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Capelle aan den IJssel waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Capelle aan den IJssel

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en voordelige installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in capelle-aan-den-ijssel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot uw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een geschikte installateur in Capelle aan den IJssel. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Capelle aan den IJssel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Capelle aan den IJssel?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €500 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Novella Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • OMEGA (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Capelle aan den IJssel. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!