Pelletkachel kopen Ridderkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Ridderkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ridderkerk kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze website bekijk je waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 2981

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2981
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ridderkerk iets om te overwegen. Denk aan de P988 THERMO van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ridderkerkverbruikt 2890 kWh stroom plus 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €138,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ridderkerk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Ridderkerk waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ridderkerk

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in ridderkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen speciale vragen die gaan over uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een uitstekende installateur in Ridderkerk. Vraag naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ridderkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ridderkerk?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €650 en €1400. Je kunt denken aan:

 • COSTANZA IDRO (Extraflame), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Puro 14.0 (Fontana SRL), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ridderkerk. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!