Pelletkachel kopen Alblasserdam

Vergelijk installateurs pelletketels Alblasserdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alblasserdam kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina tref je actuele aanbevelingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 2951

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alblasserdam een uitstekende optie. Denk aan de Musa Comfort Air 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alblasserdamverbruikt 2880 kWh stroom en stookt 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €139,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Alblasserdam vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Alblasserdam waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Alblasserdam

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem zorgt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in alblasserdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs werken in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen aangaande uw woning. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een geschikte installateur in Alblasserdam. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Alblasserdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Alblasserdam?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Mietta (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Rafale LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) (Wodtke), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Alblasserdam. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2950, 2951, 2952, 2953, 2954.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!