Pelletkachel kopen Krimpen aan den IJssel

Vergelijk installateurs pelletketels Krimpen aan den IJssel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krimpen aan den IJssel kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je praktische aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 2921

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2921
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Krimpen aan den IJssel zeker een goede optie. Denk aan de Melinda Idro van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Krimpen aan den IJsselgebruikt 2920 kWh stroom en 2920 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Krimpen aan den IJssel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Krimpen aan den IJssel waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in krimpen-aan-den-ijssel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u relevante vragen aangaande je woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Krimpen aan den IJssel. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Krimpen aan den IJssel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Krimpen aan den IJssel?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen de €600 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Duchessa Idro (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • CORALLA (FLUMENFIRE), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Krimpen aan den IJssel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!