Pelletkachel kopen Aadorp

Vergelijk installateurs pelletketels Aadorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aadorp kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool tref jij accurate adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 7611

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aadorp een uitstekende optie. Een voorbeeld is de SLIM 75 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Almeloconsumeert 2870 kWh stroom plus nog eens 2870 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €152,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aadorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Aadorp waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Aadorp

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in aadorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen verschillende vragen inzake je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een betrouwbare installateur in Aadorp. Check de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aadorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Aadorp?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €400 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Miriam 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • BOXTHERM 60 BASIC (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Butterfly Air (Laminox), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Aadorp. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7611.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!