Pelletkachel kopen Bornerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Bornerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bornerbroek kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7627

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bornerbroek misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de OSTRO IDRO 30 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Almelogebruikt 2870 kWh stroom plus nog eens 2870 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €152,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bornerbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Bornerbroek waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bornerbroek

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €900 per product.

pelletkachel installateurs in bornerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een betrouwbare installateur in Bornerbroek. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bornerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bornerbroek?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €850 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Bianca 12 (PRO 3) (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • LOOP AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Jessica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bornerbroek. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7627.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!