Pelletkachel kopen Termunten

Vergelijk installateurs pelletketels Termunten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Termunten kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina tref jij samengestelde details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9947

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Termunten wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Denise 7 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Delfzijlverbruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €159,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Termunten vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Termunten waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Termunten

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante installatie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in termunten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. jouw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Termunten. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Termunten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Termunten?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €500 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • VISUAL LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Termunten. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9947.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!