Pelletkachel kopen Woldendorp

Vergelijk installateurs pelletketels Woldendorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woldendorp kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref jij praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 9946

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende variabelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woldendorp geen gek idee. Een voorbeeld is de STAR COMFORT AIR van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Woldendorp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Woldendorp waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Woldendorp

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in woldendorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over je huis. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Woldendorp. Kijk naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Woldendorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Woldendorp?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €950 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • IDRO SMART 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • TOUR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Woldendorp. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9946.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!