Pelletkachel kopen Wagenborgen

Vergelijk installateurs pelletketels Wagenborgen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wagenborgen kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek je praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 9945

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan specifieke aspecten. Denk aan: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wagenborgen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de ESR 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Delfzijlverbruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €159,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wagenborgen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Wagenborgen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wagenborgen

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1100 per model.

pelletkachel installateurs in wagenborgen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over jouw huis. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Wagenborgen. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wagenborgen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wagenborgen?

Momenteel bestaan er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen €900 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • TOP LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wagenborgen. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9945.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!