Pelletkachel kopen Haskerdijken

Vergelijk installateurs pelletketels Haskerdijken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haskerdijken kopen stelt jou in staat om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze pagina doorzoek je veelzijdige details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 8468

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van specifieke variabelen. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haskerdijken zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Crystal 10 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Haskerdijken vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Haskerdijken waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haskerdijken

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in haskerdijken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen wat vragen omtrent je woonobject. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een goede installateur in Haskerdijken. Vraag om recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haskerdijken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Haskerdijken?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €600 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Scuba (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Slimmy 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Haskerdijken. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8468.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!