Pelletkachel kopen Stramproy

Vergelijk installateurs pelletketels Stramproy

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stramproy kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker vind jij waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6039

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stramproy zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Diadema Idro van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Weertgebruikt 3080 kWh stroom en nog eens 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €164,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stramproy vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Stramproy waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stramproy

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke optie: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in stramproy


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen over de woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Stramproy. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stramproy


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Stramproy?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €550 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Thermo Pellet 12 (MBS), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Heritage (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MIKA EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Stramproy. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6039.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!