Pelletkachel kopen Raamsdonk

Vergelijk installateurs pelletketels Raamsdonk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Raamsdonk kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website lees je toepasbare details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 5165

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Raamsdonk zeer interessant. Je kunt kiezen voor de FRAME³ 7 kW van het merk CADELMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geertruidenberggebruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €148,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Raamsdonk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Raamsdonk waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Raamsdonk

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en voordelige beslissing: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in raamsdonk

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over je woning. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een goede installateur in Raamsdonk. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Raamsdonk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Raamsdonk?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €650 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Felix Aqua (Iwona), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Novella Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Extra Stove ESP 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Raamsdonk. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4944, 5165.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!