Pelletkachel kopen Riel

Vergelijk installateurs pelletketels Riel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Riel kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze vergelijker vind jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5133

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Riel een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Klea 10 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Goirlegebruikt 3520 kWh stroom en stookt 3520 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Riel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Riel waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Riel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in riel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een professionele installateur in Riel. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Riel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Riel?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €450 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Idropolis (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Graziosa lux plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Extra stove 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Riel. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5133.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!