Pelletkachel kopen Odijk

Vergelijk installateurs pelletketels Odijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Odijk kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website ontdek jij actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3984

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Odijk een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de RFE Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Bunnikgebruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €170,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Odijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Odijk waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Odijk

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in odijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen wat vragen m.b.t. je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Odijk. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Odijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Odijk?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €550 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Novella (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Odijk. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3984.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!