Pelletkachel kopen Werkhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Werkhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Werkhoven kopen stelt jou in staat om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze pagina lees jij actuele adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3985

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse aspecten. Je kunt denken aan: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Werkhoven geen gek idee. Dat kan zijn de Superior SCP 11 kW – type YP114-02 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bunnikgebruikt 3130 kWh stroom plus nog eens 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Werkhoven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Werkhoven waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Werkhoven

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en aantrekkelijke keuze: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in werkhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande het huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een erkende installateur in Werkhoven. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Werkhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Werkhoven?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is schommelt tussen €600 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Serafina (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Werkhoven. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3985.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!