Pelletkachel kopen Lepelstraat

Vergelijk installateurs pelletketels Lepelstraat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lepelstraat kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool vind je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 4664

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. Onder andere: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lepelstraat iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Lily 8 van het merk Royal / PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen op Zoomgebruikt 2970 kWh stroom en 2970 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lepelstraat vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Lepelstraat waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lepelstraat

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lepelstraat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen over je huis. Onder andere de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Lepelstraat. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lepelstraat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lepelstraat?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €650 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • P985 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 13,4 [KW], €1400 subsidie.
 • ESRC 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Space (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lepelstraat. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4664.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!