Pelletkachel kopen Retranchement

Vergelijk installateurs pelletketels Retranchement

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Retranchement kopen opent nieuwe deuren om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 4525

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei variabelen. Je kunt denken aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Retranchement iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de EGO COMFORT AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Retranchement vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Retranchement waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Retranchement

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en voordelige optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in retranchement


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent het huis. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Retranchement. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Retranchement


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Retranchement?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn honderden pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €850 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • ORTISEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Fusion 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 8 (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Retranchement. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4525.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!