Pelletkachel kopen Waterlandkerkje

Vergelijk installateurs pelletketels Waterlandkerkje

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waterlandkerkje kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website bekijk je actuele raadgeving die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 4528

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waterlandkerkje iets om te overwegen. Dat kan zijn de Dual LX up 9 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sluisconsumeert 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €146,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Waterlandkerkje vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Waterlandkerkje waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waterlandkerkje

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in waterlandkerkje


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen speciale vragen omtrent uw huis. Relevant zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Waterlandkerkje. Bekijk de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waterlandkerkje


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Waterlandkerkje?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €800 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IP78/68 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fusion 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Waterlandkerkje. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4508, 4528.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!