Pelletkachel kopen Aardenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Aardenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aardenburg kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je veelzijdige toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 4527

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aardenburg een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de I-Dea2 Quadra van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisconsumeert 2540 kWh stroom en nog eens 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aardenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Aardenburg waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aardenburg

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in aardenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van je woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een goede installateur in Aardenburg. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aardenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Aardenburg?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €850 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • STUBOTTO 04 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Star 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 6 (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aardenburg. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4524, 4527.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!