Pelletkachel kopen Lierop

Vergelijk installateurs pelletketels Lierop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lierop kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool lees je actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5715

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lierop iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Camilla idro 10 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Somerengebruikt 3570 kWh stroom en stookt 3570 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lierop vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Lierop waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lierop

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in lierop

Beschikbare merken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen aangaande je woonobject. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Lierop. Vraag naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lierop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lierop?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €850 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • MIA16C (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • SQUARE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • GIUSY EVO (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lierop. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5715.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!