Pelletkachel kopen Zuidzande

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidzande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidzande kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees jij accurate details die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4525

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. We spreken over: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidzande misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Montraux type Emily / Young 110 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zuidzande vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Zuidzande waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidzande

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante installatie: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in zuidzande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel experts werken in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een geschikte installateur in Zuidzande. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidzande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zuidzande?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €500 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • CANAZEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Platinum 11 (Elledi), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Batavia (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zuidzande. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4505, 4525.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!