Pelletkachel kopen IJzendijke

Vergelijk installateurs pelletketels IJzendijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJzendijke kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website vind je actuele details die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4522

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJzendijke zeer interessant. Denk aan de BETTER CRONO HR van het merk FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sluisgebruikt 2540 kWh stroom en nog eens 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel IJzendijke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in IJzendijke waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in IJzendijke

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per model.

pelletkachel installateurs in ijzendijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen omtrent de woning. Denk aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in IJzendijke. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in IJzendijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in IJzendijke?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet mis. Het bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €950 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • BRUNICO (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Smart 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Caldo 15 H2O (Dik Geurts), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in IJzendijke. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4515, 4522.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!