Pelletkachel kopen Cadzand

Vergelijk installateurs pelletketels Cadzand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cadzand kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4525

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cadzand misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de LP up 6 Pad-K van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisconsumeert 2540 kWh stroom plus 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €146,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Cadzand vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Cadzand waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Cadzand

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in cadzand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel experts zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een goede installateur in Cadzand. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Cadzand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Cadzand?

Momenteel bestaan er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €850 en €1200. Je kunt denken aan:

 • GINEVRA (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Star 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Cadzand. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4506, 4525.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!