Pelletkachel kopen Oostburg

Vergelijk installateurs pelletketels Oostburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostburg kopen stelt jou in staat om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool vind jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 4501

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostburg geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Julie 12 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oostburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Oostburg waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostburg

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in oostburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. de woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga voor een geschikte installateur in Oostburg. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oostburg?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt tussen €950 en €1450. Je kunt denken aan:

 • ST04B-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Good 6 (Efiamma), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oostburg. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4500, 4501, 4507, 4525.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!