Pelletkachel kopen Vondelingenplaat

Vergelijk installateurs pelletketels Vondelingenplaat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vondelingenplaat kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website lees jij veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 3196

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vondelingenplaat zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de VEGA van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Rotterdamverbruikt 2410 kWh stroom en 2410 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €108,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vondelingenplaat vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vondelingenplaat waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vondelingenplaat

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en kostenbesparende beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in vondelingenplaat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Vondelingenplaat. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vondelingenplaat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vondelingenplaat?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €550 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Québec (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vondelingenplaat. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3195, 3196.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!