Pelletkachel kopen Pernis Rotterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Pernis Rotterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pernis Rotterdam kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je accurate adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 3195

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pernis Rotterdam misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Sirmione 12 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Rotterdamgebruikt 2410 kWh stroom en 2410 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €108,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Pernis Rotterdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Pernis Rotterdam waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Pernis Rotterdam

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in pernis-rotterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een professionele installateur in Pernis Rotterdam. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Pernis Rotterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Pernis Rotterdam?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €800 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Mito Idro (EdilKamin), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cocoon (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Pernis Rotterdam. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3195.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!