Pelletkachel kopen Hoogvliet Rotterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogvliet Rotterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogvliet Rotterdam kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl check jij accurate adviezen die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3191

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3191
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogvliet Rotterdam misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Nicolas 9 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Rotterdamconsumeert 2410 kWh stroom plus nog eens 2410 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €108,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoogvliet Rotterdam vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hoogvliet Rotterdam waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogvliet Rotterdam

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in hoogvliet-rotterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen over jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies voor een goede installateur in Hoogvliet Rotterdam. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogvliet Rotterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoogvliet Rotterdam?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €450 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Idropellbox (EdilKamin), vermogen 15,7 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hoogvliet Rotterdam. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!