Pelletkachel kopen Putten

Vergelijk installateurs pelletketels Putten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Putten kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze pagina bekijk je omvangrijke aanbevelingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 3880

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Putten wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de LX up 12 Cru-z van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Puttengebruikt 3280 kWh stroom en 3280 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €179,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Putten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Putten waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Putten

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke beslissing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in putten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot uw woning. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en selecteer een professionele installateur in Putten. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Putten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Putten?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND8K-W / Curva 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ilena Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Putten. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3853, 3880, 3881, 3882.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!