Pelletkachel kopen Lent

Vergelijk installateurs pelletketels Lent

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lent kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website ontdek jij toepasbare details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 6663

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lent iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Oto van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Nijmegenverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €131,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lent vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lent waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lent

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in lent


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen over uw huis. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Lent. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lent


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lent?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €700 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • A 7 Style (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.6 / NUX6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Elly Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lent. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6663.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!