Pelletkachel kopen Bontebok

Vergelijk installateurs pelletketels Bontebok

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bontebok kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker lees je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8415

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bontebok iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Karyn 9 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveenconsumeert 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Bontebok vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Bontebok waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bontebok

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in bontebok


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent jouw woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Bontebok. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bontebok


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bontebok?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €400 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Vitre (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Lea Air 120 US (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.
 • Ecofire Carla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bontebok. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8415.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!