Pelletkachel kopen Nieuwehorne

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwehorne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwehorne kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website vind je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8414

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwehorne zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Meissa 22 van het merk PasqualicchioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom plus nog eens 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwehorne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuwehorne waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwehorne

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwehorne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen over je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een erkende installateur in Nieuwehorne. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwehorne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuwehorne?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €800 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Oto (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Lea Air 90 US (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nieuwehorne. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8414.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!