Pelletkachel kopen Oudehorne

Vergelijk installateurs pelletketels Oudehorne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudehorne kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker check jij uitgebreide info die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 8414

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudehorne een uitstekende optie. Denk aan de Riva 6kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oudehorne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Oudehorne waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudehorne

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €500 per product.

pelletkachel installateurs in oudehorne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen over uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Oudehorne. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudehorne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oudehorne?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €600 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Compact Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bianca 12 (PRO 3) (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Ecofire Carla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudehorne. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8413, 8414.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!