Pelletkachel kopen Hoornsterzwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Hoornsterzwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoornsterzwaag kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker tref jij waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8412

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoornsterzwaag iets om te overwegen. Dat kan zijn de Rittium 7 CTP 6kW van het merk Tim SistemOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hoornsterzwaag vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Hoornsterzwaag waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoornsterzwaag

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hoornsterzwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. je woonobject. Denk aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een goede installateur in Hoornsterzwaag. Houd rekening met recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoornsterzwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoornsterzwaag?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €950 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Fiamma (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoornsterzwaag. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8412.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!