Pelletkachel kopen Jubbega

Vergelijk installateurs pelletketels Jubbega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jubbega kopen maakt het mogelijk om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool bekijk je accurate gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 8411

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jubbega een uitstekende optie. Dat kan zijn de Pad LX up 9 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom plus nog eens 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Jubbega vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Jubbega waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Jubbega

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende optie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in jubbega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen met betrekking tot uw huis. U kunt denken aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Jubbega. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jubbega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Jubbega?

Er zijn op dit moment diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen €850 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Irori Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Ecofire Noah 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Jubbega. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8410, 8411.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!