Pelletkachel kopen Nieuw- en Sint Joosland

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw- en Sint Joosland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw- en Sint Joosland kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website tref je uitgebreide info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4341

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw- en Sint Joosland een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Maria Sofia van het merk Sergio LeoniNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Middelburggebruikt 2430 kWh stroom en stookt 2430 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €131,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nieuw- en Sint Joosland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nieuw- en Sint Joosland waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in nieuw--en-sint-joosland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Nieuw- en Sint Joosland. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuw- en Sint Joosland?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €700 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • AT23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 14 (densan), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuw- en Sint Joosland. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4339, 4341.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!