Pelletkachel kopen Glane

Vergelijk installateurs pelletketels Glane

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Glane kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze website tref je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7585

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Belangrijk zijn: type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Glane misschien we dé oplossing. Denk aan de Domo RAO van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Losserverbruikt 3370 kWh stroom en 3370 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Glane vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Glane waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Glane

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige optie: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in glane


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen speciale vragen over het huis. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Glane. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Glane


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Glane?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen €650 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Julie 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • STAR COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • B10 / I-STOVE B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Glane. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7585.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!