Pelletkachel kopen Beuningen

Vergelijk installateurs pelletketels Beuningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beuningen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij waardevolle raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7588

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei variabelen. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beuningen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de P964 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Losserconsumeert 3370 kWh stroom en nog eens 3370 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €185,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Beuningen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Beuningen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beuningen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in beuningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een professionele installateur in Beuningen. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beuningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Beuningen?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen €650 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Lia 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • SUITE AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • B12C / I-STOVE B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Beuningen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6640, 7588.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!