Pelletkachel kopen Den Ilp

Vergelijk installateurs pelletketels Den Ilp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Ilp kopen stelt jou in staat om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze website check jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1127

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Ilp wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Landsmeerverbruikt 3230 kWh stroom en 3230 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Den Ilp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Den Ilp waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Ilp

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en besparende beslissing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in den-ilp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies een goede installateur in Den Ilp. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Den Ilp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Den Ilp?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €950 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Drum LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TETI (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 7 kW (CADEL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Den Ilp. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1127.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!