Pelletkachel kopen Ommel

Vergelijk installateurs pelletketels Ommel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ommel kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze website bekijk jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 5724

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5724
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ommel zeer interessant. Bijvoorbeeld de SUITE HYDROMATIC 16 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Astengebruikt 3560 kWh stroom en 3560 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ommel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Ommel waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ommel

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en aantrekkelijke oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ommel

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over je huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een geschikte installateur in Ommel. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ommel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ommel?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €400 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CERAM-EDDA10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • VEGA (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • GIUSY PLUS EVO (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ommel. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5724.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!