Pelletkachel kopen Heusden

Vergelijk installateurs pelletketels Heusden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heusden kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze vergelijker bekijk je handige info die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 5725

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse aspecten. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5725
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heusden geen gek idee. Bijvoorbeeld de I-dea 9 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Astengebruikt 3560 kWh stroom en 3560 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heusden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heusden waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heusden

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante optie: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per model.

pelletkachel installateurs in heusden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen omtrent je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Heusden. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heusden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heusden?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CERAM-MICHELA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • FREE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Heusden. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5725.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!