Pelletkachel kopen Katlijk

Vergelijk installateurs pelletketels Katlijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Katlijk kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 8455

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Onder andere: jouw soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update februari 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Katlijk wellicht iets voor jou. Denk aan de FILO LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom en stookt 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Katlijk vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Katlijk waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (februari 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Katlijk

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in katlijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Katlijk. Kijk naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Katlijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Katlijk?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €600 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aromy Plus (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Michela (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Katlijk. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8455.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!