Pelletkachel kopen Mildam

Vergelijk installateurs pelletketels Mildam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mildam kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze website doorzoek je veelzijdige info die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 8454

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mildam iets om te overwegen. Dat kan zijn de RFE Aria P 9,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Mildam vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Mildam waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mildam

Een krachtige en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in mildam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Mildam. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mildam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Mildam?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €800 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Montreux Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Melissa (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Mildam. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8454.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!