Pelletkachel kopen Hoek van Holland

Vergelijk installateurs pelletketels Hoek van Holland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoek van Holland kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze pagina bekijk jij toepasbare toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 3151

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoek van Holland zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Rose van het merk GallusOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rotterdamverbruikt 2410 kWh stroom plus 2410 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €108,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoek van Holland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Hoek van Holland waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoek van Holland

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt gebruikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in hoek-van-holland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen omtrent je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Hoek van Holland. Kijk naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoek van Holland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hoek van Holland?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €600 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Daisy (EdilKamin), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hoek van Holland. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3150, 3151.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!