Pelletkachel kopen Halfweg

Vergelijk installateurs pelletketels Halfweg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Halfweg kopen is bij uitstek geschikt om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 1165

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode1165
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Halfweg wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Induo RAO van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoudeverbruikt 3360 kWh stroom plus nog eens 3360 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Halfweg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Halfweg waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Halfweg

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in halfweg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over jouw huis. Relevant zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Halfweg. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Halfweg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Halfweg?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 14 (Ambiente & Calore), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • CADEL WALL (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Halfweg. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1165.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!