Pelletkachel kopen Fijnaart

Vergelijk installateurs pelletketels Fijnaart

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Fijnaart kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website vind je uitgebreide info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4793

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Fijnaart geen gek idee. Dat kan zijn de SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Moerdijkverbruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Fijnaart vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Fijnaart waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Fijnaart

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en voordelige optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in fijnaart


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een professionele installateur in Fijnaart. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Fijnaart


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Fijnaart?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €450 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Heritage (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Serena / Slim 6,5 (EvaCalor), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Meg Più (EdilKamin), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Fijnaart. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4793.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!