Pelletkachel kopen s Gravenmoer

Vergelijk installateurs pelletketels s Gravenmoer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s Gravenmoer kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker tref je veelzijdige info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 5109

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke aspecten. We spreken over: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in s Gravenmoer zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de OSTRO 50 TUBE van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongenconsumeert 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel s Gravenmoer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in s Gravenmoer waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in s Gravenmoer

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in s-gravenmoer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook facetten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een goede installateur in s Gravenmoer. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in s Gravenmoer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in s Gravenmoer?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €800 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Piro Plus (ITC), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Rosy (Extraflame), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Vittorio (Elledi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in s Gravenmoer. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5109.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!