Pelletkachel kopen Klundert

Vergelijk installateurs pelletketels Klundert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klundert kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website check je bruikbare details die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 4791

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klundert zeer interessant. Bijvoorbeeld de Forma van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Moerdijkconsumeert 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Klundert vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Klundert waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Klundert

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in klundert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies voor een goede installateur in Klundert. Vraag om recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Klundert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Klundert?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €800 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • cs 75 (Heatdesign), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Heidi / Titti (EvaCalor), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Idrosally (EdilKamin), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Klundert. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4790, 4791.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!