Pelletkachel kopen Venhorst

Vergelijk installateurs pelletketels Venhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Venhorst kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk je handige gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 5428

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Venhorst iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Meg van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Boekelgebruikt 3760 kWh stroom en 3760 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Venhorst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Venhorst waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Venhorst

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model zorgt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in venhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen met betrekking tot uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Venhorst. Let op reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Venhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Venhorst?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €600 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Double 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • VEGA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Novella (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Venhorst. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5428.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!